SPANJE
Levendige stranden, opwindend excursies, gezellige eettentjes en gezellige bars

Mooie en levendige stranden, gezellige bars en (vis)restaurants, excursies naar Malaga, Fuengirola, Benalmadena, Mijas and Marbella. Of wat dacht u van naar een golfbaan gaan?

TORREMOLINOS
Torremolinos ligt in het zuiden van Spanje aan de Costa del Sol. De stad Torremolinos is vernoemd naar de meesten windmolens die in deze omgeving stonden. Torre = toren en Molinos = molen. De stad is vernoemd naar deze molens en torens. Vroeger was de stad een klein dorpje met vooral vissers, nu is het een toeristische hotspot. Bovendien staat, Torremolinos bekend als een homovriendelijke strandvakantie Locatie.

CARIHUELA
de Voormalige vissersbuurt, La Carihuela, is een zeer populaire bezoekplaats voor Nederlanders. De twee grote stranden van Torremolinos liggen in Cairhuela en Bajondillo. Op de uitgestrekte promenade langs het strand zijn veel goede visrestaurants, Typisch Spaanse restaurants en vriendelijke bars.
de stranden van Torremolinos zijn mooi en schoon. Daarnaast zijn ze op aanvraag voorzien van ligbedden,parasols en services.

Er zijn geweldige verschillende soorten sporten die je kan proberen in Carihuela. Badminton, volleybal, voetbal, en verschillende watersporten zoals waterskiën, jetskiën, surfen, parasailing, zeilen, bananenboten, en waterfietsen. U kunt er echter altijd voor kiezen om met een parasol op uw zonnebank te gaan liggen en te genieten van de vakantie.

Ga uit in Torremolinos en bezoek een van de velen bars, pubs, of cafés, of ga dansen in een van de clubs. Er is een amusementshal en een bioscoop in de stad. Tijdens de zomer worden er verschillende concerten en een kermis georganiseerd om van te genieten. in de buurt van Carihuela, zijn er een paar Nederlandse Pubs.

Verder staat het 24-uurs plein in Torremolinos bekend als het uitbundige centrum van het uitgaansleven in de stad. Daarnaast is ook het uitgaansleven in het naburige dorp Benalmadena aan de zuidwest kant van Torremolinos een aanrader.

Een andere aanbeveling is om de jachthaven van Benamaldena te bezoeken, weg van Torremolinos. Bezoek niet alleen het maritime centrum van Benalmadena, naam hier ook een kijkje in het levendige bruisende nachtleven.

Excursies naar de naburige plaatsen zijn zeker de moeite waard. Denk aan een bezoek aan Malaga, Fuengirola, Mijas en Marbella. Interessante en waardevolle attracties in Malaga zijn het Picasso Museum, de beurs en het Cervantes Theather.

Wil je wat verder weg van Torremolinos?

Huur een auto en bezoek: Granada, Sevilla, Gibraltar, Alhambra of bijvoorbeeld de Sierra Nevada. Op deze plekken vind je de meest mooie uitingen van de natuur en cultuur.

Voor golf liefhebbers, Zijn er binnen een straal van 20 kilometer van Torremolinos vijf golfbanen, Waaronder de parador baan, een van de oudste golfbaan van Spanje is. De Costa del Sol is echt een plek voor de echte golf liefhebbers. Het gebied wordt ook wel eens liefkozend de Costa del Golf genoemd..

Er is een waterpark in Torremolinos en in de omliggende gebieden vindt u ook verschillende spannende attracties, namelijk: de thema park Tivoli World in Benalmadena, Selwo adventure in Estepona, en een dierentuin in Fuengirola.